ACASA‎ > ‎

DESPRE NOI / CONTACT


Biserica Lutherană Confesională din România reprezintă o misiune creștina  înființată cu scopul promovării spiritualității evanghelice lutherane, așa cum este ea practicată de către credincioșii evanghelici lutherani conservatori, parte a Bisericii lui Isus Cristos. Învățăturile promovate de către Biserica Lutherană Confesională din România  se bazează pe Sfânta Scriptură, în spiritul simbolurilor curentului lutheran al Reformei Protestante din Secolul al XVI-lea. Documentele de credință promovate în cadrul Bisericii Lutherane Confesionale din România  sunt: Micul Catehismul al lui Martin Luther (1529), Catehismul Mare al lui Martin Luther (1529), Mărturisirea de Credință de la Augsburg (1530), Apologia Mărturisirii de Credință de la Augsburg (1531), Articolele de la Schmalkalden (1536) și Formula Concordiei (1577). Simbolurile ecumenice ale credinței creștine promovate de către Biserica Lutherană Confesională din România  sunt: Crezul Apostolic, Crezul Niceo-Constantinopolitan si Crezul Athanasian. Biserica Lutherană Confesională din România își definește misiunea ca fiind propovăduirea corectă si din convingere a Evangheliei și administrarea Sfintelor Sacramente, precum si promovare confesionalismului lutheran așa cum este el expus în Cartea Concordului din Secolul al XVI-lea (1580). Biserica Lutherană Confesională din România  reprezentă o misiune de promovare a lutheranismului confesional în limba română, aflată sub autoritatea și supravegherea Bisericii Lutherane - Sinodul Missouri (LCMS).


Biserica Lutherana Confesionala din Romania (Biserica Lutherana) 
este proiectul principal desfasurat de catre Concordia Lutherana Confesionala "Martin Luther" cu sprijinul și sub autoritatea și supravegherea Bisericii Lutherane Sinodul Missouri. In acest moment, misiunea se desfasoara cu precadere in Bucuresti, insa suntem deschisi sa activam in orice oras din Romania, acolo unde exista crestini care doresc sa il cunoasca si sa i se inchine lui Dumnezeu.

Biserica Lutherană Confesională este o misiune lutherană în România care nu trebuie confundată cu niciuna dintre cele două denominații lutherane existente în România, Biserica Evanghelică C.A. (sau Biserica Lutherană Germană) și Biserica Evanghelică-Lutherană din România (sau Biserica Lutherană Maghiară). Biserica Lutherană Confesională din România nu are relații ecumenice cu niciuna cele două denominații lutherane amintite anterior, aflându-se exclusiv sub autoritatea și supravegherea Lutheran Church Missouri Synod.  În cazul în care sunteți interesați să contactați Biserica Evanghelică C.A. sau Biserica Evanghelică-Lutherană din România, vă rog sa accesați web site-urile celor două instituții!


CONTACT:
Asociatia Concordia Lutherană Confesionă "Martin Luther"
Str. Blandiana Nr.26, Ap.16, Sector 6, Bucuresti, 062267
Telefon: 0751 139 792
Email: biserica.ev.lutherana@gmail.com
sorin.trifa@gmail.com