ACASA‎ > ‎

INFO BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ DIN BUCUREȘTI!

Biserica Lutherană Confesională din România nu trebuie confundată cu Biserica Evanghelică C.A. din Romania (Biserica Evanghelică Germană) și nici cu Biserica Evanghelică-Lutherană din România (Biserica Lutherană Maghiară).

  

Biserica Lutherană Confesională din România reprezintă o misiune lutherană separată, independentă, de cele două denominații amintite mai sus. Slujitorii din Biserica Lutherană Confesională din România nu sunt ordinați de către Biserica Evanghelică de C.A. din Romania (Biserica Evanghelică Germană) și nici de căte Biserica Evanghelică-Lutherană din România (Biserica Lutherană Maghiară) și nu se supun canoanelor sau regulamentelor valabile în cadrul celor două deniminatii germane și maghiare. Slujitorii din Biserica Lutherană Confesională din România sunt ordinați de către Biserica Lutherană Sinodul Missouri a iar misiunea în România și în Italia este sub autoritatea și supravegherea Bisericii Lutherane Sinodul Missouri.

 

Între Biserica Lutherană Confesională din România și Biserica Evanghelică de C.A. din Romania (Biserica Evanghelică Germană) respectiv Biserica Evanghelică-Lutherană din România (Biserica Lutherană Maghiară) nu exista nici un fel de colaborare ecumenică pe nici un plan.

 

Toate materialele apărute pe pagina de internet: www.bisericalutherana.ro și pagina de facebook: https://www.facebook.com/EvanghelicLutheran/ nu reprezintă poziția Bisericii Evanghelice C.A. și nici a Bisericii Evanghelice-Lutherane din România ci exclusiv poziția Bisericii Lutherane Confesionale din România, poziție teologică despre care putem spune că poate să nu fie în acord cu teologia promovată de către cele doua denominații din România.

 Conform legilor în viguare atât în România cât și în Uniunea Europeană, fiecare individ sau grup își poate avea și manifesta propria credință cu condiția respectării legilor statului în care activează. Nici o Biserica din România sau din Uniunea Europeană nu poate să pretindă exclusivitate in predicarea și învățarea credinței pe care o afirmă. În materie de credință, nici o Biserica nu poate avea sau pretinde monopol. Teologia și spiritualitatea lutherană nu reprezintă un bun al unei Biserici Lutherane ci reprezintă un har pe care Dumnezeu l-a făcut întregii omeniri.

 

Scopul și misiunea Bisericii Lutherane Confesiionale din România nu este acela de a leza sau denigra Biserica Evanghelică de C.A. din Romania (Biserica Evanghelică Germană) respectiv Biserica Evanghelică-Luthrană din România (Biserica Lutherană Maghiară) ci este acela de a predica din convingere credința lutherană în conformitate cu standardele teologice din Secolul al XVI-lea. Biserica Lutherană Confesională din România respectă atât Biserica Evanghelică de C.A. din Romania (Biserica Evanghelică Germană) cât și Biserica Evanghelică-Luthrană din România (Biserica Lutherană Maghiară). Scopul nostru este acela de a predica Evanghelia, în conformitate cu înțelegerea Bisericii Lutherane-Sinodul Missouri, vorbitorilor de limba română, deaceea, informațiile de pe site-ul nostru sunt exclusiv in limba română.

Vă mulțumim pentru înțelegere!