Biserica Lutherană Confesională

CONTACT BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ:

INFORMAȚII GENERALE:

BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ- Parohii ROMÂNIA:

PAROHIA ”SFÂNTUL APOSTOL PAUL”, BUCUREȘTI

Șos. Iancului Nr.48, București

Slujitorul Parohiei: Rev. Adrian Ghiurcă 

PAROHIA ”SFÂNTA TREIME”, SUCEAVA

Str. Armenească Nr. 14, Suceava. 

Slujitorul Parohiei: Rev. Traian Niculescu

PAROHIA ”SFÂNTA FECIOARĂ MARIA”, BRAȘOV

 Str. Mihai Eminescu Nr.10, Brașov (Brașovul Vechi)

Slujitorii Parohiei: Rev. Sorin H. Trifa, Rev. Dr. David Preus și Rev. Andrew Fedder.

Biserica Lutherană Confesională nu este o grupare religioasă locală în România ci este o misiune a Lutheran Church - Missouri Synod, Office of International Mission, Eurasia Division în România ca parte din Subregiunea Balcano-mediteraneană. Autoritatea în Biserica Lutherană Confesională în Subregiunea Balcano-Mediteraneană este exercitată exclusiv de către Lutheran Church - Missouri Synod, Office of International Mission, Eurasia Division prin persoana lui Rev. Dr. Cory Rajek.  

SLUJITORII DIN BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ ÎN ROMÂNIA:

Rev. Sorin H. Trifa este doctorand în Teologie Fundamentală al Scolii Doctorale de Teologie și Studii Religioase din cadrul Universității din București.  Este absolvent al unui Master in Teologie (MDiv) și licențiat în Teologie și Asistență Socială la Universitatea din București. 


În anul 2016, la initiativa Lutheran Church - Missouri Synod, Sorin H. Trifa a fost numit vicar al Parohiei ”Sfântul Arhanghel Mihail” din Praga, Republica Cehă, avand ca principala sarcină să pună bazele unei misiuni Lutheran Church - Missouri Synod in Subregiunea Balkano-Mediteraneeană. 


Începând din luna Septembrie a anului 2017, Sorin H. Trifa studiaza în cadrul unui program de Master of Sacred Theology (STM) la Concordia Theological Seminary - Fort Wayne, Indiana (U.S.A.), în colaborarea cu Församlingsfakulteten i Göteborg, (Suedia). 


În luna Octombrie 2017, Sorin H. Trifa a fost ordinat ca LCMS Alliance Missionary Pastor în Parohia ”Sfântul Arhanghel Mihail” din Praga, Republica Cehă. În același an a fost instalat ca pastor în Subregiunea Balkano-Mediteraneeană a Lutheran Church - Missouri Synod, Office of International Mission, Eurasia Division, devenind pastor coordonator al Parohiilor Bisericii Lutherane Confesionale din România, Italia, Bulgaria și Grecia.


În Noiembrie 2021 Rev. Sorin H. Trifa a primit chemarea LCMS - Office of International Mission de a sluji o nouă parohie din cadrul misiunii Lutheran Church - Missouri Synod, Office of International Mission, Eurasia Division în România, mai precis Parohia Lutherană Confesională ”Sfânta Fecioară Maria” din Brașov. În paralel, Rev. Sorin H. Trifa slujește ca pastor coordonator în Parohia Lutherană Confesională din Sofia (Bulgaria) în Parohia Lutherană Confesională din Katerini (Grecia) dar și al Parohiilor Lutherane Confesionale din București și Suceava.


Rev. Sorin H. Trifa este căsătorit cu Florentina și au împreună doi copii.


sorin_trifa@bisericalutherana.ro

+ 40 (0) 751 139 792

Rev. Traian Niculescu a fost ordinat în data de 27 August 2021 și slujește ca pastor paroh în cadrul Parohiei Lutherane Confesionale ”Sfânta Treime” din Suceava. 


Traian Niculescu studiază teologie lutherană în cadrul programului de Licență în Teologie (BTh) la Facultatea de Teologie Lutherană din Riga.


Rev. Traian Niculescu este căsătorit cu Otilia și au împreună un copil.


traian_niculescu@bisericalutherana.ro

+ 40 (0) 743 191 218

Rev. Andrew Fedder este pastor ordinat în cadrul The Lutheran Church Missouri Synod și desfășoară activitate misionară în Subregiunea Balkano-Mediteraneană. Centrul de misiune a lui Rev. Andrew Fedder este Parohia ”Sfântul Apostol Paul” din București, România. 


Rev. Andrew Fedder este absolvent al Concordia Theological Seminary - Fort Wayne, Indiana, USA.


Rev. Andrew Fedder este căsătorit cu Megan și au împreună cinci copii.

andrew.fedder@lcms.org

+ 40 (0) 734 281 636

Rev. Adrian Ghiurcă este pastor în Biserica Lutherană Confesională din România și este absolvent de studii universitare de teologice la Roma. Rev. Adrian Ghiurcă a slujit ca preot romano-catolic în Roma timp de cincisprezece ani.


Rev. Adrian Ghiurcă a studiat teologie lutherană în cadrul Luther Academy din Riga, Latvia  și a fost ordinat în luna Octombrie 2021.


Rev. Adrian Ghiurcă este căsătorit cu Luiza și au împreună doi copii.


adrian_ghiurca@bisericalutherana.ro

+40 (0) 770 408 186

Rev. Dr. David Preus este licențiat în arte liberale la Bethany Lutheran College din Mankato, Minnesota. A absolvit un Master in Divinity la Concordia Theological Seminary in Fort Wayne, Indiana iar în anul 2018 a devenit Doctor în Teologie în cadrul programenului de Teologie Istorică la Concordia Seminary in St. Louis, Missouri. În cadrul cercetării doctorale a studiat pentru șase luni la Institute for European History în Mainz, Germany, Rev. Dr. David Preus fiind vorbitor fluent al limbii germane.


Rev. Dr. David Preus a fost ordinat pastor la 29 August 2011 în Mount Olive Lutheran Church din Billings, Montana, unde a slujit ca pastor pentru patru ani. La începutul anului 2015 a răspuns unei chemări venite din partea LCMS - Office of International Missions și a devenit pastor misionar în Republica Dominicană. În cadrul acestei misiuni a activat ca pastor dar și ca profesor de teologie istorică și de teologie dogmatică în cadrul: Seminario Concordia el Reformador in Palmar Arriba.


Rev. Dr. David Preus slujește din anul 2022 ca pastor în cadrul Parohiei Lutherane Confesionale ”Sfânta Fecioară Maria” din Brașov și ca profesor de teologie în cadrul Luther Academy din Riga, Letonia.


Rev. Dr. David Preus este căsătorit cu Jennifer și au împreună opt copii.

david.preus@lcms.org