Biserica Lutherană Confesională

CONTACT BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ:

INFORMAȚII GENERALE:

BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ- Parohii:

PAROHIA ”SFÂNTUL APOSTOL PAUL”, BUCUREȘTI

  • Str. Alexandru D. Xenopol Nr.2B (Parc Grădina Icoanei)

  • Slujbe în fiecare Duminică de la ora 13:00

  • Studiu Biblic și Cateheză: Duminică de la ora: 14:30 Miercurea de la ora: 18:00

Slujitorii Parohiei: Rev. Sorin H. Trifa; Rev. Andrew Fedder și Rev. Adrian Ghiurcă

PAROHIA ”SFÂNTA TREIME”, SUCEAVA

  • Str. Armenească Nr. 14, Suceava.

  • Slujbe în fiecare Duminică de la ora 11:00

  • Studiu Biblic și Cateheză: Duminică de la ora 12:30 Miercurea de la ora 18:00

Slujitorul Parohiei: Rev. Traian Niculescu

PAROHIA ”SFÂNTA FECIOARĂ MARIA”, BRAȘOV

Str. Făgetului Nr.69, Brașov

  • Slujbe în fiecare Duminică de la ora 10:00

  • Studiu Biblic și Cateheză: Duminică de la ora: 11:30 Miercurea de la ora: 16:00

Slujitorii Parohiei: Rev. Sorin H. Trifa și Rev. David Preus.

Biserica Lutherană Confesională nu este o grupare religioasă locală în România ci este o misiune a Lutheran Church - Missouri Synod, Office of International Mission, Eurasia Division în România respectiv în regiunea Balcano-mediteraneană. Autoritatea în Biserica Lutherană Confesională pe este exercitată exclusiv de către Lutheran Church - Missouri Synod, Office of International Mission, Eurasia Division prin persoana lui Rev. James Krikava.

SLUJITORII DIN BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ, ROMÂNIA:

Rev. Sorin H. Trifa este doctorand în Teologie Fundamentală al Scolii Doctorale de Teologie și Studii Religioase din cadrul Universității din București. Este absolvent al unui Master in Teologie (MDiv) și licențiat în Teologie și Asistență Socială la Universitatea din București.

În anul 2016, la initiativa Lutheran Church - Missouri Synod, Sorin H. Trifa a fost numit vicar al Parohiei ”Sfântul Arhanghel Mihail” din Praga, Republica Cehă, avand ca principala sarcină să pună bazele unei misiuni Lutheran Church - Missouri Synod in Subregiunea Balkano-Mediteraneeană.

Începând din luna Septembrie a anului 2017, Sorin H. Trifa studiaza în cadrul unui program de Master of Sacred Theology (STM) la Concordia Theological Seminary - Fort Wayne, Indiana (U.S.A.), în colaborarea cu Församlingsfakulteten i Göteborg, (Suedia).

În luna Octombrie 2017, Sorin H. Trifa a fost ordinat ca LCMS Alliance Missionary Pastor în Parohia ”Sfântul Arhanghel Mihail” din Praga, Republica Cehă. În același an a fost instalat pastor în Subregiunea Balkano-Mediteraneeană a Lutheran Church - Missouri Synod, Office of International Mission, Eurasia Division.

sorin_trifa@bisericalutherana.ro

+ 40 (0) 751 139 792

Rev. Traian Niculescu a fost ordinat în data de 27 August 2021 și slujește ca pastor paroh în cadrul Parohiei Lutherane Confesionale ”Sfânta Treime” din Suceava.

Traian Niculescu studiază teologie lutherană în cadrul programului de Licență în Teologie (BTh) la Facultatea de Teologie Lutherană din Riga.

traian_niculescu@bisericalutherana.ro

+ 40 (0) 743 191 218

Rev. Andrew Fedder este pastor ordinat în cadrul The Lutheran Church Missouri Synod și desfășoară activitate misionară în Subregiunea Balkano-Mediteraneană. Centrul de misiune a lui Rev. Andrew Fedder este Parohia ”Sfântul Apostol Paul” din București, România.

Rev. Andrew Fedder este absolvent al Concordia Theological Seminary - Fort Wayne, Indiana, USA.

andrew.fedder@lcms.org

+ 40 (0) 734 281 636

Rev. Adrian Ghiurcă este pastor în Biserica Lutherană Confesională din România și este absolvent de studii universitare de teologice la Roma. Rev. Adrian Ghiurcă a slujit ca preot romano-catolic în Roma timp de cincisprezece ani.

Adrian Ghiurcă a studiat teologie lutherană în cadrul Luther Academy din Riga, Latvia.

adrian_ghiurca@bisericalutherana.ro

+40 (0) 770 408 186