BISERICA LUTHERANĂ CONFESIONALĂ

Biserica Lutherană Confesională este o Biserică Creștină care predică, învață și practică credința creștină a Bisericii Lutherane din Secolul al XVI-lea. Învățăturile predicate de către Biserica Lutherană Confesională sunt învățăturile Sfintelor Scripturi, interpretate în spiritul simbolurilor de credință ale Reformei Lutherane. Documentele de credință ale Bisericii Lutherane Confesionale sunt: Micul Catehismul al lui Martin Luther (1529), Catehismul Mare al lui Martin Luther (1529), Confesiunea Augustană (1530), Apologia Confesiunii Augustană (1531), Articolele Skhmalkaldice (1536), Un tratat despre puterea și întâietatea Papei (1537) și Formula Concordiei (1577). Simbolurile ecumenice ale credinței creștine promovate de către Biserica Lutherană Confesională sunt: Crezul Apostolic, Crezul Niceo-Constantinopolitan și Crezul Atanasian. Biserica Lutherană Confesională este o Biserică aflată sub patronajul, autoritatea și coordonarea Bisericii Lutherane - Sinodul Missouri (LCMS), Divizia Eurasia, și își desfășoară misiunea în regiunea Balcano-mediteraneană

Informare privitoare la participarea credincioșilor la celebrarea Liturghiei începând din 15 Mai.

NORME PRIVIND PARTICIPAREA CREDINCIOȘILOR LA LITURGHIA BISERICII ÎN PERIOADA STĂRII DE ALERTĂ

Începând cu Duminică Rogate (17 Mai) va fi permisă participarea credincioșilor la celebrarea Liturghiei. Acest lucru se va face însă cu respectarea unor reguli foarte stricte. Participanții la celebrarea Liturghiei trebuie să păstreze o distanță de minim 2,5 metrii între ei. În acest fel, din păcate, în Biserică nu vor putea intra mai mult de 16 persoane. Fiecare participant la Liturghie trebuie să poarte în permanență mască de protecție. La intrarea în Biserică va trebui să permiteți să vi se ia temperatura corporală. Dacă se constată că sunteți febril, accesul în Biserică va fi interzis. Vă rugăm ca la intrare în Biserică să vă dezinfectați mâinile.

Accesul în Biserică se va face exclusiv pe ușa secundară (ușa laterală). Pe tot parcursul stării de alertă vă rugăm să intrați în Biserică cu maxim 5 minute înainte de începerea Liturghiei. De asemenea, vă rugăm să faceți tot posibilul să nu întârziați deoarece este posibil să nu vi se mai permită accesul în Biserică după ora de începere a Liturghiei. Imediat după terminarea Liturghiei, toți credincioșii vor părăsi Biserica tot pe ușa secundară (ușa laterală) și vor continua părtășia în afara Bisericii.

Vă rugăm să nu veniți la Sfânta Liturghie dacă știți că suferiți chiar și de o formă ușoară de răceală. De asemenea, vă rugăm să nu veniți la Sfânta Liturghie dacă ați fost în ultimele 14 zile în contact cu o persoană infectată sau suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Sacramentul Euharistiei va fi distribuit credincioșilor respectând toate măsurile de siguranță impuse de către autorități. Normele cu privire la modul în care va fi distribuit Sacramentul Euharistiei vor fi explicate participanților înainte de începerea Liturghiei. La împărtășania cu Sacramentul Euharistiei vor participa în același timp doar câte doi credincioși, păstrând distanța de 2,5 metrii între ei. Masca de protecție va fi dată la o parte doar în momentul recepționării Sacramentului. Păstorul își va igieniza mâinile după fiecare persoană împărtășită, exceptând cazul în care persoanele care se împărtășesc fac parte din aceeași familie.

Persoanele care nu pot participa la celebrarea Liturghiei vor avea ocazia să urmărească înregistrarea video a acesteia. Înregistrarea video va fi postată în aceeași zi pe pagina de internet a Bisericii, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube.

Aceste reguli sunt valabile pe tot parcursul stării de alertă.

Vă mulțumim pentru înțelegere! Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Accesează documentele de pe vechea versiune de site

În cadrul acestei secțiuni vă pune la dispoziție materiale care au fost postate pe vechea versiune de site în perioada 2013 - 2020.
Biserica Lutherană Confesională din România este o Biserică creștină conservatoare, refuzând și deplângând abaterile grave de la învățătura Sfintelor Scripturi pe care le predică Bisericile Lutherane aflate în Lutheran World Federation. Biserica Lutherană Confesională nu trebuie confundată cu Biserica Evanghelică C.A. (Biserica Săsească) sau cu Biserica Evanghelică - Lutherană din România (Biserica Maghiară). Biserica Lutherană Confesională nu se află în nici un fel de relații ecumenice cu cele două Biserici amintite anterior și nu face parte din Lutheran World Federation și nici din Concordia de la Leuenberg.