Creati in Cristos pentru fapte bune

Data postării: 16.11.2016 18:30:40

Cea mai mare bucurie în viața este să îl cunoaștem pe Dumnezeu prin Isus Cristos (Filipeni 3:8-10). Dumnezeu nu ne-a recreat în Cristos doar pentru un eveniment trecător. El nu doar că ne-a justificat ci El totodată, ne-a și sfințit. Binecuvântarea lui Dumnezeu cu privire la sfințirea noastră, este în plină desfășurare. În harul Său, Dumnezeu, doreste ca noi să experimentăm zilnic puterea învierii lui Cristos, prin intermediul căreia primim puterea să facem fapte bune pentru semenii noștrii. Noi suntem creați în Isus Cristos pentru a face fapte bune (Efeseni 2:10).

Dumnezeu își cheamă Biserica Lui din fiecare veac pentru o viată de închinare și slujire. Prin această binecuvântare a sfințirii, Dumnezeu ne întărește pe fiecare pentru orice încercare cu care ne confruntăm. Totodată, El folosește viața noastră sfântă și viețile altor credincioși din acestă lume, pentru ași chema milioane de copii ai Lui, la credință. Sfântul Apostol Pavel susține această idee atunci când ne afirmă că "suntem zidiți în Isus Cristos pentru fapte bune" (Efeseni 2:10). Prin urmare, Domnul Isus Cristos ne spune: "tot așa să lumineze si lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune si să slăvească pe Tatal vostru, care este în ceruri" (Matei 5:16).

Este foarte adevărat că noi primim iertarea păcatelor si mântuirea doar prin credința în El. Dar credința mântuitoare nu este niciodată singură. Adevărata credință produce mereu dragoste adevarată în procesul de sfințire.

Dacă nu ești un credincios, te invit să citesti Sfânta Scriptură din care vei afla că Isus Cristos este ”calea, adevărul și viața” (Ioan 14:6). Dacă deja ești credincios, trebuie să știi că Dumnezeu te cheamă la o nouă viață, o viață în care să implinesti voia lui Dumnezeu și să devi tot mai mult ca si Isus. Pentru acest lucru, te invit să te rogi in fiecare zi, ca și cum ai avea "gândul lui Cristos" (1 Corinteni 2:16).

Studiază Sfânta Scriptură în fiecare zi. Hrănește-ți sufletul cu Cuvântul hrănitor al lui Dumnezeu și cu Sfintele Sale Sacramente. Prin Cuvantul Lui Dumnezeu, Duhul Sfânt, te invită să fii sfânt incât să devii ca și Isus pentru cei din jurul tău. Astfel, iubirea față de aproape va deveni mai importantă iar Duhul Sfânt vă va ajuta să slujiti altora cu mare bucurie. Într-o lume care devine din ce în ce mai lipsită de sens și fără directție, avem nevoie de darul lui Dumnezeu pentru o viață sfântă, pentru propriul sens si pentru împlinire. Dar mult mai important este ca Biserica lui Dumnezeu, imputernicită de Cuvantul Sfânt și de către Duhul Sfânt, să răspundă chemarii la sfintire. Prin aceasta, credincioșii lui Dumnezeu devin un agent pozitiv nu doar pentru viața altor credinciosilor ci și pentru mântuirea a milioane de oameni care sunt înca pierduți.

La nivel mondial, diavolul produce distrugeri masive în societate pe scara larga. Nu de mult timp, o organizație internațională a afirmat faptul că, pentru prima dată în istorie, familiile sunt atacate de Satan în fiecare țară din lume. Cel rău înșeală omenirea pentru a o distruge.

Pentru societatea seculară, această veste înseamnă începutul unui veac negru. Pentru Isus Cristos și credinciosii lui, acestă situație reprezintă oportunități nelimitate pentru a ajunge la oamenii care cerșesc și plâng pentru ajutor. Cui diavolul îi dorește răul, Dumnezeu îi vrea binele. Parohiile și grupurile de credincioși din fiecare natiune ar trebui să lase bucuria mântuirii lor să producă roade ale dragostei.

Să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să deschidă ochii celor care au nevoie de harul său. Cu ajutorul Duhului Sfânt trebuie să vedem rapid acele oportunități pentru actele de dragoste, oportunități care sunt, de cele mai multe ori, peste tot. Isus Cristos a fost foarte specific atunci cand a vorbit despre cei care au nevoie de ajutor (Matei 25:35-40). Mai precis acei oameni care sunt înfometați, însetați, în închisoare, singuri, bolnavi sau care au nevoie de diverse bunuri materiale. Cu cât condiția sociala se înrăutățește, cu atât mai mult, oportunitățile de al sluji pe Dumnezeu cresc. Credinciosii lui Dumnezeu nu pot niciodată doar să vorbească despre cei în nevoie ci ei acționează în favoarea acestora (Iacov 2:14). Duhul Sfânt este cel care ne dă putere și ne permite să împărțim roadele cu bucurie. Isus Cristos își cheamă Biserica la această lucrare.

Fie ca Duhul Sfânt să aprindă în noi lumina sfântă a lui Dumnezeu pentru a ne face capabili să facem fapte bune si pentru ai susține pe cei din jurul nostru. Amin!

Un articol prelucrat de Sergiu Marius TRIFA, ministrat al Bisericii Lutherane Confesionale din România, Biserica Lutherană Confesională ”Sfântul Augustin” din București.