Despre botez sau despre a fi în Cristos

Data postării: 25.09.2018 06:37:38

Un articol de: Sergiu Trifa

Inspirat din: ”Good News – Baptism” - Issue 3

Familia este sub asalt!

Acest atac asupra familiei se întâmplă în toată lumea. Apostolul Paul i-a avertizat pe toți care cred în Cristos ca viața va fi o luptă zilnică cu diavolul (Efeseni 6:12). Problema omului cu Satana nu a început de curând, lupta este din timpul căderii lui Satan. Isus spune despre diavol că este „tatăl minciunilor” și „ un ucigaș de la început” (Ioan 8:44). În grădina Edenului, Satan i-a abordat pe Adam și Eva, prima familie. Biblia îl descrie pe diavol ca „mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu” (Geneza 3:1).

Speranța noastră de victorie!

Viața este o luptă zilnică (Efeseni 6:12). Singura noastră speranță este în Botez, un act a lui Dumnezeu prin care noi devenim „în Cristos” și suntem conectați cu învierea și puterea victoriei asupra diavolului (Romani 6:3-5). Această promisiune a puterii victoriei este și pentru familii (Faptele Apostolilor 2:39).

Sarcina pe care ne-a dat-o Dumnezeu este de a înfrânge diavolul, dar este o sarcina mai mare decât putem duce prin propria noastră putere. Trebuie sa cunoaștem însă, că Dumnezeu a făcut o putere care ne ajută sa înfrângem toate ispitele care vin de la cel rău. Prin moartea Sa pe cruce, Isus a rupt legătura diavolului asupra vieții credincioșilor (Coloseni 1:13-14). Acum, putem trăi fiecare zi în victorie asupra lui Satan „prin Domnul nostru Isus Cristos” (1 Corinteni 15:56-57).

De când Cristos a învins, deja, pe diavol prin învierea Sa, Promisiune lui Dumnezeu de victorie asupra diavolului devine reală pentru noi când noi și familiile noastre sunt legate împreună „în Cristos”. Când noi suntem uniți Cristos, când suntem „în Cristos”, devenim una cu Cristos și cu puterea învierii Lui de a învinge diavolul.

Secretul? Fiind „în Cristos”

Cheia către o viață a victoriei împotriva diavolului se află „în Cristos”. A fi „în Cristos” descrie multe aspecte a unei vieți creștine. Pentru un credincios a știi că este „în Cristos” îi aduce încredere, fericire și speranță veșnică. Sfântul apostol Paul spune: „pentru mine, a trăi este Cristos” (Filipeni 1:21).

Cineva poate să se întrebe cum să fie „în Cristos”, dacă binecuvântarea cea mare pe care Biblia o promite este pentru cei „în Cristos”?

Botezul ne conectează cu Cristos!

Chiar Biblia ne dă răspunsul: „Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Cristos, am fost botezaţi în moartea Lui? Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Cristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a Lui.” (Romani 6:3-5).

În Galateni 3:27 citim: Toţi care aţi fost botezaţi pentru Cristos v-aţi îmbrăcat cu Cristos. Botezul este mai mult decât un ritual sau o ceremonie. Botezul nu este o simplă tradiție omenească. Botezul este o învățătură clară a lui Dumnezeu în Cuvântul Său. În Botez, Dumnezeu lucrează, aducându-ne în familia Sa. Prin Botez, suntem uniți în mod miraculos cu Cristos. În Botez noi devenim „în Cristos” și „dacă cineva este în Cristos, el este o nouă creație” (2 Corinteni 5:17).

Botezul: cheia către viață

Bucuria și puterea Botezului este crucială pentru înțelegerea corectă a Noului Testament și pentru întărirea casei creștine. Isus poruncește clar Botezul. În Faptele Apostolilor vedem ca familii întregi au fost botezate (Faptele Apostolilor 16:33).

Botezul este o binecuvântare miraculoasă si frumoasă a lui Dumnezeu, dată nouă pentru a fii conectați cu Cristos. Prin Botez, Cristos ne unește pe noi cu El, cu crucea și învierea Lui, singura fundație și întărire pentru familiile creștine. Prin Botez, Dumnezeu ne promite putere ca să-l înfrângem pe Satan, putere pentru o viață fericită și binecuvântarea învierii „în Cristos” pentru viața veșnică.